Українцям розповіли, коли потрібно робити COVID-щеплення, якщо вже перехворів

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, коли потрібно робити щеплення від коронавірусу, якщо вже раніше перехворів на цю хворобу

Журналіст стрічки новин
Українцям розповіли, коли потрібно робит…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

За словами завідувача відділу стратегії імунізації Центру громадського здоров'я МОЗ України Олександра Заїки, людина може вакцинуватися від коронавірусу, якщо з моменту одужання минуло 28 днів.

Його заяву оприлюднили у пресслужбі МОЗ, пише Depo.ua.

"Якщо ви перехворіли на COVID-19, вам все одно потрібно вакцинуватися. Невідомо, скільки триватиме імунітет після перенесеної хвороби", — сказав Заїка.

Він уточнив, якщо людина отримала першу дозу вакцини проти коронавірусу і захворіла, потрібно також почекати 28 днів і отримати другу дозу.

За словами завідувача відділу стратегії імунізації Центру громадського здоров'я, поки що немає випадків, коли вакцинація після хвороби зашкодила б людині. Водночас він наголосив, що численні дослідження підтверджують, що невакциновані люди, які перехворіли на коронавірус, мають удвічі більший ризик захворіти знову, ніж вакциновані".

Нагадаємо, раніше у Міністерстві охорони здоров'я відповіли на популярні запитання стосовно вакцинації проти коронавірусу для громадян, які мають супутні захворювання. Згідно з позицією відомства, для людей з онкологією, діабетом або вадами серця вакцинація проти коронавірусу має бути пріоритетною. Люди, в яких є супутні захворювання, мають високу ймовірність важче перенести коронавірусну хворобу. Таким чином вакцинація дозволяє захистити організм від важких наслідків захворювання.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme