Україну попередили про "високу ймовірність" вторгнення Росії цієї зими

Захід попередив Україну про "високу ймовірність" вторгнення Росії цієї зими
 

Журналіст відділу новин
Україну попередили про "високу ймовірніс…
Фото: росЗМІ

На Заході підкреслюють високу ймовірність дестабілізації ситуації в Україні цієї зими Російською Федерацією.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Financial Times.

"Висновки західних розвідок засновані не тільки на відомостях про нарощування військ РФ на кордоні, а й, ймовірно, на їх додатковій інформації про наміри російського лідера Володимира Путіна", – повідомила виданню заступник голови Міноборони Ганна Маляр.

За її словами, на Заході підкреслюють високу ймовірність дестабілізації ситуації в Україні цієї зими. Також чиновниця каже, що інформація військової розвідки України збігається з інформацією країн-партнерів.

За оцінками начальника військової розвідки України Кирила Буданова, Росія розгорнула на півночі, сході та півдні поблизу України та на захоплених територіях до 114 000 військовослужбовців, в тому числі близько 92 000 солдатів сухопутних військ.

Він підкреслив, що армія Росія "демонстративно залишила танки, бойові машини і реактивні системи біля нашого кордону" після великомасштабних спільних військових навчань з Білоруссю у вересні.

У свою чергу анонімний європейський чиновник сказав FT, що навіть якщо Росія не вторгнеться знову, то постійний тиск з боку Росії максимально ускладнює розвиток і зміцнення України як країни.

Нагадаємо, 31 жовтня американське видання Politico оприлюднило супутникові фотографії, які підтверджують те, що Росія знову зосереджує війська та військову техніку на кордоні з Україною. У Міноборони підтвердили скупчення 90 тисяч російських військових на кордоні. При цьому в Кремлі назвали "фейком" інформацію про пересування військ на кордоні з Україною.

Водночас, за інформацією української розвідки, нині ситуація на Донбасі під контролем. Хоча загострення потрібно чекати вже цієї зими.

12 листопада міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Росія "шукає можливості просунутися далі" на територію України. 

13 листопада заступник голови Офісу президента Роман Машовець поінформував, що Збройні сили Росії постійно утримують потужне наступальне угруповання поблизу кордонів України.

14 листопада Велика Британія заявила, що готова надіслати в Україну 600 військових, щоб запобігти російському вторгненню.

Читайте також: Двадцять нових військових частин: Навіщо Росія брязкає зброєю на кордоні з ЄС

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme