Суд скасував обов'язкову COVID-вакцинацію "Укрнафти" Коломойського

Компанія "Укрнафта" домоглася зупинки наказу Міністерства охорони здоров'я про обов'язкову вакцинацію її співробітників від COVID-19
 

Журналіст відділу новин
Суд скасував обов'язкову COVID-вакцинаці…
Фото: Укрнафта

"Укрнафта", яку контролює олігарх Ігор Коломойський, стверджує, що не є об'єктом державної власності і тому держава не має права наполягати на обов'язковій вакцинації її працівників.

Про це йдеться у рішенні Окружного адмінсуду Києва, повідомляє Depo.ua з посиланням на єдиний держреєстр судових рішень.

"Заяву про забезпечення адміністративного позову задовольнити. Зупинити дію наказу МОЗ "Про затвердження Змін до переліку професій, виробництв та організацій, співробітники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням від 1 листопада 2021 року №2393" в оновленні ПАТ "Укрнафта", – йдеться у рішенні суду.

"Укрнафта" стверджує, що не є об'єктом державної власності і тому не може бути включена до переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

"Відсторонення працівників ПАТ "Укрнафта" від роботи матиме лише негативні наслідки для господарської діяльності компанії, оскільки це призведе до неможливості здійснювати видобуток нафти і газу в запланованих обсягах, переробку вуглеводнів у необхідних обсягах, зменшить продаж нафтопродуктів на автозаправних та газозаправних станціях компанії", – заявили у компанії "Укрнафта".

Як відомо, держава в особі НАК "Нафтогаз України" володіє 50% + 1 акцій "Укрнафти". Більше 40% акцій належать акціонерам групи "Приват" Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, 30 вересня 2021 року у Міністерстві охорони здоров'я (МОЗ) затвердили перелік професій в Україні, працівники яких мають обов'язково пройти вакцинацію від коронавірусу. Згодом цей перелік був розширений щонайменше кілька разів.

З 9 грудня 2021 року отримати щеплення від коронавірусу в обов'язковому порядку повинні також працівники:

  • підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;
  • установ та закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів;
  • підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави ("Укрпошта", "Укрзалізниця" та інші), 

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme