"Укроборонпром" створюватиме вітчизняних бойових роботів

Завод держконцерну "Укроборонпром" візьме участь у створенні вітчизняних бойових мобільних роботів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Укроборонпром" створюватиме вітчизняних…
Фото: "Укроборонпром"

ВАТ "Меридіан" ім. С.П. Корольова, який входить до складу Концерну, інноваційний холдинг Sikorsky Challenge і команда розробників проекту "Мобільні бойові роботи" підписали договір про співпрацю.

Це перший із п'яти проектів, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "Укроборонпрому".

Зазначається, що проекти були відібрані серед фіналістів конкурсу стартапів Sikorsky Challenge-2021, створених українськими науковцями й винахідниками. 

"Найпершим планують реалізувати проект "Мобільні бойові роботи". Безекіпажні наземні компактні машини, які мають намір продукувати на підприємстві Концерну, призначено для виконання логістичних, розвідувальних і бойових завдань, зокрема, підтримки та розмінування", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що "Укроборонпром" буде відповідати за серійне виробництво роботів. При цьому, інші чотири проекти, реалізацію яких планують розпочати згодом, стосуються:

  • протидії ворожим БПЛА;

  • розмінування територій за допомогою дронів;

  • мережевих технологій інтелектуального відеомоніторингу повітряного простору у видимому та інфрачервоному діапазонах частот і високоточного наведення засобів ураження повітряних об'єктів;

  • створення економічного електродвигуна.

Нагадаємо,1 вересня держконцерн "Укроборонпром" у США уклав угоди про співпрацю на загальну суму 2,5 мільярда доларів. Угоди уклали з компаніями Lockheed Martin, GLOBAL ORDNANCE, Harris Global Communications Inc. та DAY & Zimmermann Lone Star LLC. Це відбулося у межах візиту делегації України до США.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme