UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Уперше не зміг встати з ліжка": Лікар розповів, як почувається заарештований Саакашвілі 

Третій президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, який зараз перебуває у тюремній лікарні на батьківщині, почувається настільки зле.що не може самостійно встати з ліжка 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
"Уперше не зміг встати з ліжка": Лікар р…
Фото: saakashvilim / Instagram

Про стан свого пацієнта представникам ЗМІ розповів лікар Ніколоз Кіпшидзе.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram-канал "Sputnik Грузия".

"Сьогодні перший день коли він не зміг підвестися з ліжка, він сильно заслаб.  Дуже низький показник калію", – сказав Кіпшидзе. 

Він додав, що Саакашвілі також не відмовився від прийому ліків. Зараз поряд із політиком перебуває головний лікар тюремної лікарні. Він має зателефонувати Кіпшидзе, якщо стан третього президента Грузії погіршиться до критичного.

Своєю чергою, у пенітенціарній службі Грузії журналістам повідомили зовсім іншу інформацію про стан ув'язненого.

"Стан здоров'я Михайла Саакашвілі стабільний. Він не потребує реанімації. Для превенції він перебуває в палаті поруч із реанімацією. Реанімаційна палата має всю сучасну необхідну техніку та медикаменти", – запевнили представники пенітенціарної служби.

Нагадаємо, кілька годин тому в Грузії біля парламенту зібрався натовп прихильників Саакашвілі. Очевидці говорять про кілька сотень мітингарів із грузинськими прапорами та транспарантами, які вигукують гасла підтримки заарештованому політику.

Довідка: 1 жовтня прем'єр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі заявив про затримання Саакашвілі.

Він не говорив про будь-які подробиці затримання третього президента країни. Лише наголосив, що грузинські правоохоронці провели операцію "на вищому рівні". 

При цьому, за його словами, силовики мали інформацію про маршрут пересування Саакашвілі в напрямку Грузії з України.

Пізніше у мережі з'явилося відео із затриманим Саакашвілі. Повідомлялося, що політик перетнув кордон нелегально.

Українські прикордонники проводять внутрішнє розслідування через виїзд Саакашвілі з України до Тбілісі.

У Грузії заявили, буцімто Саакашвілі готував державний переворот і політика затримали у межах заздалегідь спланованої секретної операції.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі наголосила, що Саакашвілі прибув до Грузії виключно з метою внести дестабілізацію. Отже, вона не може помилувати третього президента, оскільки хоче бути "чесною перед людьми, які постраждали від його режиму".

Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що використовує всі свої можливості задля повернення в країну затриманого у Грузії українця Саакашвілі.

Натомість прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі повідомив, що Саакашвілі зможе повернутися в Україну лише після відбуття всього тюремного терміну на батьківщині, де він був засуджений до шести років ув'язнення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme