Уряд затвердив Стратегію управління державним боргом до 2024 року

В Україні затвердили Середньострокову стратегію управління державним боргом на 2021-2024 роки
 

Журналіст відділу новин
Уряд затвердив Стратегію управління держ…
Фото: Pixabay

Кабінет міністрів затвердив Середньострокову стратегію управління державним боргом до 2024 року

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 9 грудня, інформує Depo.ua.

Стратегія містить інформацію про кредитні рейтинги України та її співробітництво з міжнародними фінансовими організаціями; цілі, заходи та шляхи досягнення цілей управління державним боргом; аналіз показників державного боргу та план дій на 2021-2024 роки; показники досягнення цілей; засади проведення моніторингу, оцінки результатів та звітування за результатами реалізації Стратегії.

Стратегія передбачає збільшення частки державного боргу у національній валюті з 41% до 51%, забезпечення рівномірного графіку погашення державного боргу з подовженням термінів, залучення довгострокового пільгового фінансування, розвиток міцних взаємовідносин з інвесторами та подальше удосконалення політики управлінням державним боргом.

Серед показників досягнення цілей, зокрема, фігурує зниження відношення державного боргу до ВВП з 56,9% у 2021 році до 47% на кінець 2024 року.

"Стратегія управління державним боргом на 2021-2024 роки дозволить і надалі підтримувати імідж держави, як надійного партнера, що проводить прозору і передбачувану боргову політику. У свою чергу це матиме позитивний вплив на умови державних запозичень та сприятиме інвестиційній привабливості України", – пояснив на засіданні уряду міністр фінансів Сергій Марченко.

Нагадаємо, за даними Міністерства фінансів, станом на кінець вересня 2021 року сукупний державний та гарантований державний борг України зменшився на 40 мільярдів гривень.

Водночас, 2 грудня Україна подала запит до ЄС на надання довготермінової макрофінансової програми підтримки для забезпечення стабільного державного фінансування упродовж кількох наступних років.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme