В Анталії почались переговори Кулеби з Лавровим

У турецькій Анталії розпочалася зустріч міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з російським очільником МЗС Сергієм Лавровим

Журналіст стрічки новин
В Анталії почались переговори Кулеби з Л…
Фото: Oleg Nikolenko / Twitter

Головною темою переговорів буде припинення війни в Україні, на яку напала Російська Федерація.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на спікера МЗС України Олега Ніколенка в Twitter.

"В Анталії розпочалися переговори за участі міністрів закордонних справ України, Туреччини та РФ щодо припинення російської агресії проти України", – написав він.

Варто додати, що зустріч проходитиме з ініціативи турецького колеги Мевлюта Чавушоглу. Саміт є тристороннім, оскільки він також візьме участь у переговорах.

Нагадаємо, 4 березня в Туреччині заявили про готовність до проведення зустрічі очільників МЗС України та Росії. Згодом постійний представник РФ при ООН Геннадій Гатілов підтримав ідею проведення зустрічі глав МЗС Росії Сергія Лаврова та України Дмитра Кулеби в Анталії.

7 березня стало відомо, що Кулеба та Лавров можуть провести переговори в Туреччині вже найближчими днями – 10 березня. Вони обидва підтвердили свою готовність провести переговори на дипломатичному форумі в Анталії.

8 березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що "на столі" вже лежить рішення про припинення бойових дій та виведення Збройних сил РФ з України.

9 березня Кулеба поділився, чого очікує від переговорів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme