В Антарктиді випав рекордний рівень снігу (ФОТО)

На острові Галіндез, де розташована українська станція "Академік Вернадський", випав рекордний за останні 20 років рівень снігу
 

Журналіст відділу новин
В Антарктиді випав рекордний рівень сніг…
Фото: Національний антарктичний науковий центр

Українським полярникам зі станції "Академік Вернадський" довелося відкопуватись з-під майже триметрових снігових заметів.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на Національний антарктичний науковий центр.

"До свята Миколая наші полярники отримали незвичний подарунок. Метеорологи зафіксували, що рівень снігу біля станції "Академік Вернадський" становить аж… 2,75 м: це найбільше значення за останні 20 років", – повідомили в науковому центрі.

Зазначається, що попередній рекорд було встановлено у 2016 році. Тоді рівень снігу становив 2,65 метра, що на 10 сантиметрів менше, ніж цьогоріч.

"На нашому острові й тепер сніжить. І це при тому, що в Антарктиді зараз літо. Полярники героїчно відкопуються зі снігу вже багато днів поспіль, пінгвіни і пінгвінятка не постраждали", – додали в центрі.

Рекордний сніг в Антарктиді

Нагадаємо, 13 грудня на станції українських полярників "Академік Вернадський" в Антарктиді теж зафіксували рекордну висоту снігового покриву, але тоді цей показник становив 2,62 м.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme