В Австралії вирішили збудувати "чорну скриньку" Землі: Коли й навіщо

В Автралії побудують так звану "чорну скриньку" (самописець) Землі для запису дій людства щодо зміни клімату

Журналіст відділу новин
В Австралії вирішили збудувати "чорну ск…
Фото: Рixabay

Глобальний самописець для зберігання даних щодо змін клімату та діяльності людства встановлять наприкінці 2022 року на західному узбережжі австралійського острова Тасманія. Створять його вчені з університету Тасманії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на ABC.

Вони зафіксують дані про останні десятиліття людської цивілізації у разі глобальної кліматичної катастрофи. Для майбутніх людей планети хочуть записати документальні відомості про кроки людства в наближенні до екологічної катастрофи.

Конструкцію буде виготовлено зі сталевих листів товщиною в 3 дюйми (7,62 см). За своїми розмірами вона буде приблизно з міський автобус.

Всередині будуть розміщені накопичувачі дані з інформацією про зміни клімату, такі як рівень вуглекислого газу в атмосфері та середньорічна температура в різних регіонах планети. Зовні планують встановити сонячні панелі, які забезпечуватимуть "чорну скриньку" енергією.

"В онлайн-режимі вона збиратиме в інтернеті всі доступні дані про глобальне потепління і записуватиме їх", – зазначили у виданні.

За словами одного з авторів проекту Джима Кертіса, якщо Земля дійсно незворотно зміниться внаслідок глобального потепління, цей неруйнівний записуючий пристрій дозволить тим, хто залишиться, винести урок з того, що сталося.

"Крім того, вона ("чорна скринька", – ред.) стане свідченням відповідальності світових лідерів за подію… Їх дії або бездіяльність будуть зафіксовані", – додав він.

Будівництво чорної скриньки розпочнеться в середині 2022 року, проте записи ведуться вже зараз.

Очікується, що сховище буде заповнене інформацією за наступні 50 років, але до закінчення цього терміну автори проекту сподіваються знайти рішення для збільшення його ємності, а також зрозуміти, чи наші нащадки зможуть розшифрувати накопичені в ньому дані.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що ООН та Південна Корея створять плавуче місто на випадок кліматичної катастрофи. Воно буде оснащене всіма необхідними технологіями для повного самозабезпечення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme