В "Дії" запустили "жовтий" COVID-сертифікат (ВІДЕО)

В Україні для щеплених першою дозою вакцини в додатку "Дія" стали доступні "жовті" COVID-сертифікати
 

Журналіст відділу новин
В "Дії" запустили "жовтий" COVID-сертифі…
Фото: Мінцифри

Щоправда, наразі "жовті" COVID-сертифікати можуть отримати лише користувачі iOS.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Мінцифри.

"Від сьогодні користувачі iOS зможуть згенерувати "жовті" внутрішні COVID-сертифікати в застосунку Дія. Згодом вони стануть доступними і для власників  Android, чекаємо на підтвердження від Google Play", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "жовтий" сертифікат можна отримати наступного дня після першої дози вакцинації дводозною вакциною. Він діятиме 120 днів.

Також у застосунку Дія можна згенерувати внутрішній "зелений" сертифікат, що дійсний 365 днів від моменту отримання останньої дози повної вакцинації.

В Мінцифри запевняють, що завдяки наявності "жовтих" і "зелених" внутрішніх COVID-сертифікатів бізнес та державні заклади зможуть продовжити роботу.

Пропонується покрокова відеоінструкція того, як можна згенерувати "жовтий" сертифікат.

Нагадаємо, 15 вересня Кабінет міністрів продовжив дію "зелених" сертифікатів вакцинації від коронавірусу міжнародного зразка на термін 365 днів.

Перед цим Єврокомісія ухвалила рішення про те, що українські COVID-сертифікати почнуть приймати у країнах Європейського Союзу з 20 серпня 2021 року.

Починаючи з 24 вересня на порталі "Дія" можна згенерувати міжнародний COVID-сертифікат про повну вакцинацію, який діятиме 365 днів.

Читайте також: Нові карантинні обмеження: Куди в Україні не пускатимуть без COVID-вакцинації й що заборонять у різних зонах

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme