В ЄС назвали дату скасування обмежень на в'їзд для COVID-щеплених українців

Європейська комісія хоче скасувати обмеження для вакцинованих проти коронавірусу громадян третіх країн на в'їзд до Євросоюзу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В ЄС назвали дату скасування обмежень на…
Фото: Рixabay

Передбачається, що "червоні" списки припинять існувати з 1 березня 2022 року. Таким чином вакциновані проти коронавірусу українці зможуть потрапити до ЄС без обмежень.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Єврокомісії.

Зазначається, що це дозволить застосувати оптимізований підхід, який залежить виключно від COVID-статусу людини, а не країни відправлення. Водночас у Єврокомісії зауважили, що часті оновлення "червоного" та "зеленого" списків ускладнюють планування подорожей.

"Зі зростанням масштабів вакцинації в усьому світі також має сенс скасувати обмеження на поїздки на основі статусу особи, а не країни, з якої вона приїхала. Ця зміна відбудеться лише з 1 березня 2022 року, щоб дати країнам, що не входять до ЄС, час для подальшого підвищення показників вакцинації. Це також буде залежати від попередньої оцінки ситуації з вакцинацією за межами ЄС", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що Євросоюз готується скоротити термін дії COVID-сертифікатів для туристів. Зокрема, Європейська комісія пропонує скоротити термін дії документу про вакцинацію від коронавірусу до 9 місяців. Раніше COVID-сертифікат для перетину кордонів з країнами Європейського Союзу був дійсний 12 місяців.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Україна в чотири рази скорочує термін дії "жовтих" COVID-сертифікатів і посилює їхню перевірку. Відтепер ці документи про вакцинацію від коронавірусу однією дозою препарату будуть діяти лише 30 днів.

Читайте також: Євросоюз знову хоче змінити правила перетину кордонів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme