В обох американських партіях незадоволені угодою США та Німеччини щодо "Північного потоку-2"

Американські законодавці, які уже декілька років ведуть боротьбу проти будівництва газопроводу "Північний потік-2", незадоволені угодою між США і Німеччиною, відповідно до якої Берлін зобов'язався боротися зі спробами Росії використовувати енергоносії як зброю проти України та інших країн Європи

Редактор стрічки новин
В обох американських партіях незадоволен…
Фото: ЕРА

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Голос Америки".

Зокрема, сенатор-республіканець Тед Круз, який відмовлявся затверджувати кандидатів президента Джо Байдена на високі позиції в Держдепартаменті через побоювання щодо "Північного потоку-2", заявив, що оприлюднена напередодні угода стане "знаковою геополітичної перемогою для Путіна і катастрофою для Сполучених Штатів і наших союзників".

Джерела видання у Конгресі повідомляють, Круз і ще кілька законодавців від обох партій "були розлючені" через те, що президент Байден відмовився від введення санкцій, раніше затверджених Конгресом щодо російського газопроводу. Сенатори, як повідомили джерела, "працюють над тим, щоб змусити адміністрацію ухвалити санкції".

Проти угоди висловилася в сенаторка від Демократичної партії Джин Шахін, яка входить до складу сенатського Комітету з міжнародних відносин. Вона висловила сумніви, що угода дозволить пом'якшити негативні наслідки запуску "Північного потоку-2".

За словами Шахін, трубопровід "дає Кремлю можливість поширити свій згубний вплив на всю Східну Європу".

"Я скептично ставлюся до того, що цього буде достатньо, якщо ключовий гравець - Росія - відмовиться грати за правилами", – наголосила сенаторка.

Нагадаємо, 21 липня  США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.

Згідно з угодою, Німеччина зобов'язується добиватися продовження на 10 років договору між Києвом і Москвою щодо транзиту газу

Після оприлюднення угоди канцлер Німеччини Ангела Меркель подзвонила Путіну, щоб обговорити Мінські угоди та "Північний потік-2".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme