В ОБСЄ стурбовані санкціями України проти низки ЗМІ

Представниця Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Тереза ​​Рібейро стурбована санкціями проти низки медіа

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В ОБСЄ стурбовані санкціями України прот…
Фото: Ігор Гужва / Facebook

Йдеться про санкції введені проти "Страни", "Відомостей" і "Московського комсомольця".

Рібейро зауважила, що Україна має законне право на захист національної безпеки, але влада має шукати збалансовані рішення, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ОБСЄ.

"У той час, як Україна має законне право захищати свою національну безпеку, влада повинна знайти збалансоване рішення щодо медіа, яке зберегло б плюралізм ЗМІ, вільний потік інформації і різноманітність думок відповідно до міжнародних стандартів і зобов'язаннями", – сказала вона.

За її словами, свобода ЗМІ залежить від здорового, яскравого та конкурентного середовища, яке включає голоси, які надають різноманітні новини. ОБСЄ вважає, що будь-які санкції проти ЗМІ мають бути ретельно перевірені та супроводжуватися процесуальними гарантіями для запобігання неправомірного втручання.

Нагадаємо, 21 серпня стало відомо, президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 20 серпня про введення санкцій проти Шарія та Гужви.

У ньому йдеться про санкції, які введені проти Гужви і пов'язаних з ним Галини Сонцевої та Любові Лукашиної. Його медіакомпанії "Ласмак" (володіє виданням "Страна.ua"), "Маджера" і "Смарт медіа мережа" теж в списку РНБО.

22 серпня у мережі почали блокувати сайти проросійського блогера Анатолія Шарія.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme