В ОПЗЖ запропонували полетіти на Росію для переговорів: Стефанчук дав відповідь

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на погоджувальній раді відповів співголові фракції ОПЗЖ Вадиму Рабіновичу на його пропозицію відправити групу депутатів на Росію для переговорів

Журналіст стрічки новин
В ОПЗЖ запропонували полетіти на Росію д…
Фото: verkhovna_rada_of_ukraine/ Instagram

В ОПЗЖ попри загрозу вторгнення Росії в Україну заявляють, що про жодних напад РФ не йдеться, а нагнітання ситуації відбувається для того, щоб люди не думали про підвищення тарифів і про провал економіки.

Про це повідомляє Depo.ua.

"Якщо є у вас совість, якщо у вас є відповідальність перед країною, то давайте зараз сядемо в літак, зустрінемося з російськими депутатами, обговоримо питання, а потім повернемося в Україну і розповімо народу, чи є небезпека вторгнення в Україну", – наголосив Рабінович.

За його словами, якщо депутати на таке не погоджуються, то вони не хочуть миру, а хочуть "сіяти паніку і продовжувати істерію". Стефанчук, посміхаючись, зауважив: "Дуже цікава пропозиція, але я під санкціями Росії".

Він додав, що в такій ситуації "зустрічі навряд чи допустимі та логічні".

Нагадаємо, дещо раніше у парламенті заявили, що в Україні вже триває розробка особливого плану поведінки у разі розширення військової агресії Росії. Член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський заявив, що Інструкції щодо дій мирного населення при можливому нападі Росії напрацьовуються.

Довідка: 8 січня державний секретар США Ентоні Блінкен одразу після закритого засідання країн-учасниць НАТО відкрито звинуватив Росію в ескалації напруги уздовж українського кордону і цілеспрямованому пошуку причин для нападу. Він порівняв Росію з лисицею, яка збирається напасти на курник, виправдовуючи це тим, що кури загрожують її безпеці.

12 січня відбулось засідання Ради НАТО – Росія.  Країни-члени НАТО відмовилися виконувати ультимативну вимогу Росії про неприпустимість вступу нових членів до лав Альянсу.

Згодом заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко заявив, що якщо будуть виконані Мінські угоди, то не буде ніякої загрози ні безпеці України, ні її територіальній цілісності. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва відмовляється виконувати вимогу про деескалацію на кордонах з Україною. Він заявив, що російські солдати, які зараз перебувають поблизу кордонів України, не повернуться до казарм.

Читайте також: Відповідь НАТО: Чому тепер Росії доведеться діяти, і чим це загрожує Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme