Україна звернеться до світової спільноти щодо неприйнятності військового шантажу Росією

Спікер парламенту Руслан Стефанчук на погоджувальній раді заявив, що влада підготувала проект звернення до міжнародної спільноти стосовно неприйнятності військового шантажу з боку Росії

Журналіст стрічки новин
Україна звернеться до світової спільноти…
Фото: verkhovna_rada_of_ukraine/ Instagram

За його словами, на тлі загрози вторгнення Росії в Україну Верховна Рада звернеться до ООН, Європейського парламенту, урядів та парламентів іноземних держав, а також парламентських асамблей.

Про це повідомляє Depo.ua.

"Хочу внести пропозицію невідкладно зареєструвати та ухвалити постанову Верховної Ради України про звернення Верховної Ради України до Організації об'єднаних Націй, Європейського парламенту, урядів та парламентів іноземних держав та парламентських асамблей, міжнародних організацій стосовно неприйнятності військового шантажу відносно України з боку Росії, який вона здійснює з метою недопущення реалізації європейський та євроатлантичних прагнень України", – наголосив Стефанчук.

Проект постанови вже підписаний керівництвом парламенту. Спікер закликав лідерів фракцій також долучитись, щоб найближчим часом зареєструвати його у Раді. Очікується, що документ зможуть розглянути й ухвалити вже завтра, 25 січня.

Нагадаємо, дещо раніше у парламенті заявили, що в Україні вже триває розробка особливого плану поведінки у разі розширення військової агресії Росії. Член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський заявив, що Інструкції щодо дій мирного населення при можливому нападі Росії напрацьовуються.

Довідка: 8 січня державний секретар США Ентоні Блінкен одразу після закритого засідання країн-учасниць НАТО відкрито звинуватив Росію в ескалації напруги уздовж українського кордону і цілеспрямованому пошуку причин для нападу. Він порівняв Росію з лисицею, яка хоче напасти на курник, виправдовуючи це тим, що кури загрожують її безпеці.

12 січня відбулось засідання Ради НАТО – Росія. Країни-члени НАТО відмовилися виконувати ультимативну вимогу Росії про неприпустимість вступу нових членів до лав Альянсу.

Згодом заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко заявив, що якщо будуть виконані Мінські угоди, то не буде ніякої загрози ні безпеці України, ні її територіальній цілісності. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва відмовляється виконувати вимогу про деескалацію на кордонах з Україною. Він заявив, що російські солдати, які зараз перебувають поблизу кордонів України, не повернуться до казарм.

Читайте також: Відповідь НАТО: Чому тепер Росії доведеться діяти, і чим це загрожує Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme