В Україні 16 областей відповідають показникам "помаранчевої" зони

В Україні станом на неділю, 10 жовтня, 16 областей відповідають показникам "помаранчевого" рівня епідемічної небезпеки

Журналіст стрічки новин
В Україні 16 областей відповідають показ…
Фото: Рixabay

Так, через коронавірус ситуація ускладнилась у Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я, передає Depo.ua.

Зазначимо,що таким чином, після оновлення даних з регіонів, до переліку "помаранчевих" областей потрапили Волинська, Чернігівська та Одеська, а вибули зі списку – Рівненська та Київська області.

Найгірша ситуація з захворюваністю на коронавірус спостерігається в Луганській та Чернівецькій областях – показники 780 та 799 на 100 тис. населення відповідно, хоча нормою є менше 75 на 100 тисяч населення.

Карантин в Україні

Нагадаємо, з 23 вересня по всій території України було запроваджено "жовтий" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, карантинні обмеження стали жорсткіші.

За даними МОЗ, з переходом України у "жовту" зону кількість введених перших доз вакцини від коронавірусу зросла майже на 25%.

Водночас, за минулу добу, 8 жовтня, в Україні зафіксували 15 908 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Також протягом минулої доби в Україні 148 735 осіб отримали щеплення проти коронавірусу COVID-19.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme