В Україні АЗС зобов'язали знизити ціни на пальне

Українські АЗС зобов'язали знизити ціни на бензин та дизельне пальне

Журналіст стрічки новин
В Україні АЗС зобов'язали знизити ціни н…
Фото: Рixabay

Міністерство економіки України опублікувало нову граничну вартість палива, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку.

Зокрема, середні розрахункові ціни для бензину наразі становлять 26,67 гривні за літр, для дизельного пального –21,64 гривні за літр. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт відомства. 

Тобто середня вартість цих видів пального зменшилася на 19 та 60 коп./літр відповідно.

Згідно з забороною Мінекономіки в Україні максимальна ціна на "звичайний" бензин в роздрібних мережах не має перевищувати 31,67 грн/л, а на "звичайне" дизпальне – 28,64 грн/л. Додається, що міністерство оприлюднюватиме середні ціни одного літра ДП і бензин щомісяця – 3, 13 і 23 числа.

Нещодавно Кабмін вніс зміни в формулу розрахунку середньої ціни. Так, до неї додали логістичні та інші витрати мереж АЗС в розмірі 27 дол./т, або плюс 66 коп./л (з ПДВ) до вартості бензину і 73 коп./л (з ПДВ) – до ДП. Згідно з новою редакцією документа, на період дії карантину були встановлені граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного пального (не вище 7 грн/літр) і бензину (не вище 5 грн/літр).

Нагадаємо, в Україні 10 серпня скорегували вартість автогазу. Ціни знову побили історичний рекорд.

Читайте також: Комуналка, паливо, їжа: Як зміняться ціни цієї осені

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme