В Україні COVID-сертифікати будуть перевіряти працівники поліції

У Міністерстві внутрішніх справ України повідомили про підготовку поліцейських до перевірок COVID-сертифікатів громадян

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні COVID-сертифікати будуть перев…
Фото: Мінцифри

Правоохоронці будуть перевіряти документи за допомогою QR-кодів.

Для цього поліцейським видадуть планшети з відповідним програмним забезпеченням, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МВС.

Зазначається, що відомство готує таку ініціативу спільно з Мінцифри. Правоохоронці зможуть оперативно перевіряти сертифікати у застосунку "Дія" або паперовий документ. Процедура буде подібна до перевірки водійського посвідчення.

"Якщо в Україні введуть повний локдаун, то обмежень для вакцинованих осіб буде менше. Щоб скористатись цими перевагами необхідно мати при собі внутрішній сертифікат вакцинації. Він має містити QR-код, щоб правоохоронці могли перевірити дійсність такого документа", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні планують суттєво посилити відповідальність за підробку COVID-сертифікатів і результатів ПЛР-тестів. 

Відповідно до законопроекту, який пропонує уряд, штраф від 17 до 34 тисяч грн або обмеження волі до 2 років буде передбачено для тих, хто свідомо використовує підроблені документи.

Також штраф до 68 тисяч грн або позбавлення волі до 2 років з позбавленням права обіймати посаду на 1-3 роки пропонується передбачити для лікарів, які свідомо вносять неправдиву інформацію про щеплення.

Крім цього, штраф до 170 тисяч або позбавлення волі до 3 років пропонується запровадити за підроблення таких документів із метою розповсюдження.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme