В Україні COVID-щеплення отримали понад 80% освітян, – Шкарлет

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив, що в Україні вже понад 80% працівників закладів загальної середньої освіти пройшли повний цикл вакцинації проти коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні COVID-щеплення отримали понад…
Фото: Рixabay

При цьому, близько 95,4% педагогів отримали одну дозу вакцини проти коронавірусу.

Про це Шкарлет повідомив у своєму Telegram, пише Depo.ua.

Зазначається, що повний цикл щеплення від COVID-19 отримали понад 528 тисяч працівників закладів загальної середньої освіти. Найкращі показники вакцинації демонструють:

  • Харківська область – 90,9%;

  • Черкаська – 90,3%;

  • Донецька – 89,9%;

  • Дніпропетровська – 88,3%.

Водночас невакцинованих освітян найбільше на Рівненщині, Тернопільщині та Закарпатті – 8, 7,1 та 7% відповідно. Втім, майже 40% шкіл по всій Україні перебувають на дистанційному навчанні. Лідерами онлайн-навчання є Львівщина – 636 шкіл та Одещина – 621 заклад.

"На канікулах зараз продовжують перебувати 84 заклади, найбільше таких шкіл на Миколаївщині – 59. У разі досягнення працівниками школи показника вакцинованості (100% у "червоній" зоні) дітей треба повертати за парти. Із таким закликом я звертаюся до засновників закладів освіти", – йдеться у повідомленні.

В Україні COVID-щеплення отримали понад 80% освітян, – ШкарлетМіністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив, що в Україні вже понад 80% працівників закладів загальної середньої освіти пройшли повний цикл вакцинації проти коронавірусу

Нагадаємо, раніше в Міністерстві охорони здоров’я опублікували перелік професій, для яких вакцинація від коронавірусної інфекції нового типу є обов’язковою, туди потрапили і вчителі – нещеплених без медичних протипоказань з 8 листопада почали відсторонювати від роботи.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme