В Україні є обладнання, технології і спеціалісти, які можуть створити ядерну зброю, – Шойгу

В Україні створені можливості для створення тактичної ядерної зброї та її носіїв
 

Журналіст відділу новин
В Україні є обладнання, технології і спе…
Фото: МО РФ

В Україні є обладнання, технології і спеціалісти, які мають значно більші можливості для створення ядерної зброї, аніж Іран чи КНДР.

Про під час засідання Ради безпеки РФ заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу, інформує Depo.ua.

"Я хотів би звернути увагу членів Радбезу на заяву президента України Володимира Зеленського про те, що вони хочуть вернути собі статус ядерної країни. Це дуже небезпечно через низку причин. Перше: за довгі роки перебування у складі СРСР там були створені можливості для створення такої зброї та її носіїв", – заявив Шойгу.

Він наголосив, що тактична ядерна зброя може цілком з'явитися в Україні на тих носіях, які вже сьогодні є. Зокрема, за його словами, на "Точку-У" цілком спокійно ставиться ядерна боєголовка.

"В Україні є обладнання, є технології, є спеціалісти, які можуть і мають можливості значно більші, за можливості Ірану чи КНДР", – наголосив Шойгу.

Він додав, що до цього додаються націоналістичні батальйони, які "створюються по всій Україні і багато в чому керують тою ситуацією, яка виникає в Україні".

Нагадаємо, 19 лютого на Мюнхенській безпековій конференції президент України Володимир Зеленський заявив про ініціювання проведення консультацій у рамках Будапештського меморандуму. Серед іншого, темою консультацій буде відновлення Україною ядерного статусу.

21 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що вважає помилкою відмову України від ядерної зброї.

Читайте також: Ескалація на Донбасі: Чи вийде в Росії сфабрикувати привід для вторгнення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme