В України є тільки одна реакція на загрозу вторгнення Росії, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що є тільки одна реакція на потенційну загрозу повномасштабного вторгнення Росії на територію України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В України є тільки одна реакція на загро…
Фото: zelenskiy_official /Instagram

За його словами, Європейський Союз розглядає п'ять варіантів реакції на ескалацію з боку Росії. Ці варіанти європейські лідери озвучили президенту України на саміті "Східного партнерства".

Про це Зеленський заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Розглядається п'ять шляхів реакції на ймовірну ескалацію. Ми сказали, що у нашої держави немає п’яти реакцій, у нас буде тільки одна реакція – ми її продемонстрували вже у 2014 році, коли захищали свою територію зі зброєю в руках. Але ми ще раз підкреслюємо, що ми виступаємо саме за мирне врегулювання цього процесу, мирне врегулювання війни на сході нашої держави", – зауважив він.

При цьому, президент наголосив на необхідності проведення перемовин щодо врегулювання конфлікту на Донбасі відбувалися у декількох форматах, та підтвердив свою готовність до саміту в "норманському форматі".

"Ми про це говоримо відкрито і вже не перший раз. Але потрібне таке ж бажання зупинити війну й з боку Росії... "Нормандська зустріч" не повинна бути самітом заради саміту", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що біля кордонів з Україною Росія вже сконцентрувала понад 92 тисячі військових.

За його словами, Росія готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року. Атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь. 

Також у НАТО попередили Росію щодо нарощування військ на кордонах з Україною. Північноатлантичний альянс закликав Росію припинити ескалацію поблизу кордонів та зменшити напругу.

Читайте також: Війна/не війна. Три базові сценарії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme