В Україні кількість Сил тероборони має зрости до 2 млн, – Данілов

Речник Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов відповів на запитання про ступінь сформованості Сил тероборони

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні кількість Сил тероборони має з…
Фото: РНБО

За його словами, під час засідання у Харкові головнокомандувач Збройних сил поставив завдання – кількість членів територіальної оборони має досягати 2 мільйонів громадян.

Про це Данілов повідомив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"У ці 2 мільйони входять ті добровольці, які готові зараз йти і захищати нашу країну. Територіальна оборона працює за принципом вашого місцеперебування та виконує функції за необхідності. Ми потужно займаємося цими питаннями… Зараз на всіх територіях, без виключення, розгортаються додаткові батальйони, бригади. Зараз призначені майже всі командири бригад та батальйонів. Вони зараз комплектують свій особистий штат", – зазначив він.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні почав діяти закон "Про національний спротив", який дозволяє у разі потреби залучити до захисту держави територіальну оборону.

Крім того, Кабінет міністрів затвердив порядок організації та здійснення загальновійськової підготовки громадян України до національного спротиву.

З 15 січня Сили територіальної оборони в прикордонних областях почали отримувати зброю. До лютого зброю мали отримати військовослужбовці Сил територіальної оборони по всій Україні.

Відомо також, що особисту мисливську зброю можуть використовувати всі члени тероборони, водночас виготовлення, придбання, зберігання та облік як зброї, так і набоїв до неї, здійснюються згідно з вимогами чинного законодавства.

Нещодавно в Міноборони розповіли також, як відбуватиметься розгортання Сил тероборони. Йдеться про три основних етапи.

Читайте також: Територіальна оборона в Україні: Куди йти і що робити тим, хто хоче приєднатися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme