В Україні можуть почати щепити дітей проти COVID-19 на початку 2022 року

В Україні можуть почати робити щеплення проти коронавірусу дітям до 12 років вже на початку 2022 року

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні можуть почати щепити дітей про…
Фото: ЕРА

Зокрема, у січні наступного року очікується реєстрація в Україні препарату від коронавірусу виробництва Pfizer-BioNTech саме для дітей віком до 12 років.

Про це повідомив голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій під час онлайн-інтерв’ю з медичним експертом ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою, пише УНІАН, передає Depo.ua.

За його словами, вакцинація дітей почнеться виключно після того, як в Україні зареєструють відповідний препарат. при цьому, у цій вакцині вміст м-РНК утричі менший, ніж у звичайній вакцині.

"Для дітей від п'яти до 11 років включно використовується доза, яка втричі менша у порівнянні з вакциною Comirnaty. Зараз цю вакцину ми розводимо, додаємо розчинники і набираємо 0,3 мл. Якщо говорити про так звану дитячу дозу від п'яти до 11 років, то це не означає, що ми можемо взяти 0,1 мл... Це означає, що має бути окрема вакцина", – пояснив Лапій.

Нагадаємо, 26 жовтня Міністерство охорони здоров'я видало наказ, який дозволяє робити щеплення від коронавірусної інфекції підліткам від 12 до 17 років. Для вакцинації рекомендують препарат Comirnaty компанії Pfizer/BioNTech. Водночас отримання вакцини протипоказано за умови наявності алергічної реакції на один із компонентів препарату. Також відстрочити вакцинацію рекомендували дітям, які перенесли дитячий мультисистемний запальний синдром. Другу дозу вакцини також не варто вводити тоді, коли після першої дози підліток переніс міокардит або перикардит.

Читайте також: Щеплення неповнолітніх: Чому вакцинувати підлітка від COVID-19 в Україні – справжній квест

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme