В Україні можуть відкрити офіс Facebook: Що пропонує Зеленський

Президент Володимир Зеленський запропонував розглянути можливість відкриття офісу компанії Facebook в Україні

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
В Україні можуть відкрити офіс Facebook:…
Фото: Рixabay

Також було обговорено питання відкриття в Україні R&D-центру Facebook (research and development центру – центру досліджень і розробки).

Про це йшлося під час відеоконференції з топ-менеджментом компанії, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу глави держави.

За словами Зеленського, цифровізація – пріоритет нашої держави.

"Це одна з крутих реформ, яка активно втілюється. Ми оцифровуємо сто відсотків державних послуг", – наголосив він.

Зеленський зауважив, що Україна стала першою країною у світі, яка прирівняла цифрові паспорти до звичайних. Крім того, завдяки єдиному порталу державних послуг "Дія" громадяни можуть скористатися сервісами електронного підпису та відкриття бізнесу.

"Це не тільки наше бажання – всі послуги щодо бізнесу, щодо держави зробити доступними й комфортними для людей у цифровому форматі. У нас є реальний результат", – сказав президент.

Він розповів, що Україна нині активно бореться з російською дезінформацією та поінформував про досвід роботи Центру протидії дезінформації, який співпрацює з міжнародними партнерами нашої держави.

Не забув Зеленський і про Центр кібербезпеки, який протидіє кібератакам, передусім з боку Росії.

У межах конференції президент запросив представників Facebook відвідати "Дія. Саміт", який відбудеться у Києві 29 листопада.

"Це було б серйозною підтримкою діджитал-напряму в Україні. Ми впевнені, що будемо першими у Європі щодо реалізації всіх цифрових послуг. Ваш приїзд був би дуже добрим сигналом", – наголосив Зеленський.

Крім того, президент запропонував розглянути можливість відкриття офісу компанії Facebook в Україні.

"Ми прагнемо надавати найкращі послуги та підтримку нашим українським користувачам. Це відображається у різних діях компанії, включно з нещодавнім запуском Facebook AMBER Alert в Україні, і ми сподіваємось у майбутньому зміцнити нашу співпрацю", – відповіла йому головна операційна директорка Facebook Шеріл Сендберг.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Facebook буде жорсткіше карати за шкідливу діяльність у соцмережі. Також каратиметься цькування інших користувачів за допомогою масових публікацій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme