В Україні на 3% зросли міжнародні резерви: Допоміг кредит МВФ

Розмір міжнародних резервів України збільшився на 894,2 мільйона доларів завдяки кредиту від Міжнародного валютного фонду

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні на 3% зросли міжнародні резерв…
Фото: Рixabay

Станом на початок грудня 2021 року розмір міжнародних резервів України становив 30,548 мільярда доларів, що на 3% більше, аніж на початку листопада.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на дані Національного банку України.

Зазначається, що від початку 2021 року міжнародні резерви зросли на 1,415 мільярда доларів. При цьому, зростання у листопаді пов'язані, перед усім, із надходженням другого траншу від МВФ за програмою stand-by обсягом 500 мільйонів спеціальних прав запозичень (близько 700 мільйонів доларів).

Зауважимо, станом на 1 жовтня 2021 року міжнародні резерви України становили $28 705,2 мільйона. У вересні вони зменшилися на 9,2% з огляду на проходження періоду пікових виплат за зовнішніми зобов’язаннями держави.

Нагадаємо, 22 листопада МВФ схвалив надання Україні майже 700 млн доларів траншу. Продовження виконання програми stand-by дасть можливість Україні отримати наступні транші від МВФ загальним обсягом понад $2 млрд.

Довідка: Спільна програма stand-by між Україною та МВФ на суму 5 мільярдів доларів США була затверджена 9 червня 2020 року.

Вона спрямована на подолання наслідків пандемії COVID-19, зміцнення результатів та продовження реалізації важливих структурних реформ в Україні.

18 жовтня МВФ та Україна досягли на робочому рівні (staff-level agreement) рішення про завершення першого перегляду програми співпраці з МВФ.

Тепер рада МВФ ухвалила рішення про продовження програми до кінця червня 2022 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme