В Україні на планшети поліцейських встановили програми для зчитування COVID-сертифікатів

На планшети правоохоронців вже встановили програмне забезпечення, яке дозволяє зчитувати QR-код із міжнародних та внутрішніх сертифікатів про вакцинацію

Журналіст стрічки новин
В Україні на планшети поліцейських встан…
Фото: Рixabay

Як відомо, з 21 жовтня встановив нові обмеження для міжрегіональних пасажирських перевезень, а саме зобов’язав водіїв та пасажирів підтверджувати свою COVID-безпечність. Тому кожен учасник таких перевезень має пред’явити сертифікат вакцинації або ПЛР-тест, який чинний 72 години.

Про це йшлося під час наради 12 жовтня за участі голови Національної поліції України (НПУ) Ігоря Клименка, заступника міністра охорони здоров’я України Ігоря Кузіна і голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу поліції.

"Відтак завданням поліції є проведення належним чином роз’яснювальної роботи серед перевізників щодо  необхідності дотримання карантинних вимог, а також роз’яснення щодо відповідальності громадян та перевізників у випадку порушення протиепідемічного законодавства", – заявили у правоохоронних органах.

Крім того, на наразі обговорили напрацювання алгоритму дій щодо проведення превентивних заходів у місцях великого скупчення людей, а також забезпечення дотримання карантинних обмежень.

Нагадаємо, у понеділок, 11 жовтня Кабмін ухвалив нові обмеження на пересування громадським транспортом. Вони стосуються регіонів, які потрапили до "жовтої", "помаранчевої" та "червоної" зон. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme