В Україні невакцинованих освітян відсторонятимуть від роботи з листопада, – МОЗ

В Україні працівників освітніх закладів, які не вакцинувались від коронавірусу, не допускатимуть до роботи

Журналіст стрічки новин
В Україні невакцинованих освітян відстор…
Фото: Рixabay

Відсторонення освітян розпочнеться вже з листопада поточного року.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр МОЗ.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, якщо до листопада співробітники сфери освіти не вакцинуються, то будуть відсторонені від роботи на період карантину без збереження заробітної плати.

"Вакцинація для освітян є можливістю не лише продовжувати працювати та надавати якісні знання учням. У першу чергу йдеться про захист свого життя та здоров’я, безпеку дітей", – зауважив очільник МОЗ.

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров'я офіційно затвердило перелік професій в Україні, працівники яких мають обов'язково вакцинуватися від коронавірусу. 

Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький повідомив про можливе збільшення переліку професій, для яких вакцинація від коронавірусу є обов'язковою. 

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme