В Україні перебої з роботою "Приват24", "Ощадбанку" та сайтів Міноборони і ЗСУ

У роботі додатків "Приват24" та "Ощад 24/7" у другій половині 15 лютого стався глобальний збій

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні перебої з роботою "Приват24",…
Фото: Depo.ua

Клієнти "ПриватБанку" та "Ощадбанку" повідомляють про перебої у роботі сервісів. Водночас проблеми з доступом виникають також на сайті Міністерства оборони України, пише Depo.ua.

Зокрема, у другій половині дня 15 лютого при спробі увійти в мобільний додаток і в веб-версію "ПриватБанку", система видає помилку. Також збої помічені під час переказу коштів.

Своєю чергою користувачі іншого державного банку, "Ощадбанку", також повідомляють про проблеми. Зазначається, що банкомати та термінали припинили роботу, з карток не можна зняти кошти. Також є проблеми з оплатою в POS-терміналах та в роботі додатка "Ощад 24/7".

В Україні перебої з роботою "Приват24", "Ощадбанку" та сайту Міноборони

Водночас припинили відкриватися сайти Міноборони та Збройних сил України.

Припинили відкриватися сайти Міноборони та Збройних сил України.

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що шахраї розсилають клієнтам "ПриватБанку" фейкові повідомлення. Відповідні дії покликані на тлі загрози російського вторгнення спричинити паніку серед населення.

Нагадаємо,  у січні цього року Служба безпеки України зафіксувала 121 кібератаку на органи державної влади.

А в ніч з 13 на 14 січня хакери зламали сайти низки урядових структур України. На них розмістили текст із погрозами громадянам українською, російською та польською мовами. У зверненні хакерів стверджувалося, буцімто всі особисті дані українців були "завантажені в загальну мережу", а всі дані на персональних комп'ютерах "будуть знищені без можливості відновлення".

Внаслідок кібератаки постраждали офіційні сайти Кабінету міністрів України, Міністерства освіти й науки, Міністерства закордонних справ, Міністерства розвитку громад і територій, Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища, Міністерство аграрної політики та продовольства, Державної казначейської служби, Державної служби із надзвичайних ситуацій тощо. Працювати перестав також портал "Дія".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme