В Україні погіршується погода: на підході сильний вітер, мокрий сніг та дощ

В Україні у понеділок, 3 січня, очікується сильний сніг, пориви вітру до 20 м/с, вдень до 7 градусів тепла, а уночі – до 6 градусів морозу
 

Журналіст відділу новин
В Україні погіршується погода: на підход…
Фото: УНІАН

Така негода очікується на зміну відносно теплій погоді, яка тривала на Новий рік.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Укргідрометцентра.

Вночі у північних, центральних та східних областях на дорогах ожеледиця, у Чернігівській, Сумській та Полтавській областях значний сніг, хуртовини, в Україні протягом доби пориви вітру 15-20 м/с . 3-4 січня температура вночі 1-6° морозу, у Чернігівській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій областях 7-12°, на сході країни до 15° морозу, вдень 2-7° тепла; у західній частині вночі 0-5° тепла, вдень 4-9°.

4 січня вночі в Україні, вдень у східних, Дніпропетровській, Запорізькій областях та в Карпатах невеликий дощ (вночі подекуди з мокрим снігом); температура вночі та вдень 0-5° тепла (вночі на північному сході до 2° морозу, вдень у західних та південних областях 4-9° тепла). На дорогах місцями ожеледиця.

5 січня у західних, північних, місцями центральних областях очікуються дощі, подекуди з мокрим снігом, 6 січня в Карпатському регіоні невеликий сніг, на решті території без істотних опадів. Температура вночі та вдень 5 січня 0-5° тепла (на півдні вдень 4-9° тепла, в Криму до 13°), у східних та північно-східних областях, 6 січня і в Україні від 3° тепла до 3° морозу (у південній частині вночі та вдень 1-6° тепла).

У Києві та області 3 січня вночі мокрий сніг та дощ, на дорогах ожеледиця, температура 2-4°морозу. Вдень невеликий дощ, температура 5-7° тепла. Вітер західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с.

4 січня на Київщині очікується вночі невеликий дощ, вдень без істотних опадів, 5 січня вночі помірний, вдень невеликий дощ. Температура вночі та вдень 0-5° тепла ( вдень 5 січня 4-9° тепла). Вітер західний, південно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. У столичному регіоні 6 січня вночі ймовірні невеликі опади, температура протягом доби 0-5° тепла.

Нагадаємо, синоптики прогнозували морози на Новий рік від -6°C до - 15°C. Однак, погода на свята була відносно теплою.

Читайте також: Як вберегтися від морозів: Українські полярники поділилися лайфхаками

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme