В Україні стартувало тестування нових COVID-сертифікатів у "Дії"

В Україні розпочали тестування нових COVID-сертифікатів в "Дії", які необхідні для повноцінного життя в умовах карантинних обмежень

Журналіст стрічки новин
В Україні стартувало тестування нових CO…
Фото: Дія

Йдеться, зокрема, про документи про перенесення коронавірусу чи результат ПЛР-тестування. Останній буде дійсним лише 72 години.

Про це під час брифінгу повідомив перший заступник міністра цифрової трансформації України Олексй Вискуб, передає Depo.ua.

"Ми поступово тестуємо цифрові COVID-сертифікати. Зокрема для ПЛР-тестування, такий сертифікат також з'явиться в "Дії". Він буде дійсним 72 години, як і результат тесту. Також ми розпочинаємо тестування COVID-сертифікатів для тих хто перехворів на коронавірус", – зазначив посадовець.

У Мінцифри додали, що вже найближчим часом в Україні будуть діяти три види сертифікатів на рівні ЄС: документ про вакцинацію, тестування та одужання від COVID-19.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, скільки українців вже згенерували COVID-сертифікати через "Дію". Громадяни, які отримали різні вакцини, також можуть згенерувати COVID-сертифікат.

Кабінет міністрів ухвалив нові правила карантину в Україні. І якщо для вакцинованих від коронавірусу вони будуть пом'якшені, то для тих, хто відмовився робити щеплення, — жорсткішими. 

Для того, щоб мати дозвіл на роботу та відвідування громадських закладів, відповідно до нових правил карантину, українцям необхідно пред'явити один з трьох документів – COVID-сертифікат, довідку про негативний ПЛР-тест або довідку про одужання від коронавірусу. 

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme