В Україні від COVID вакциновано майже 84% педагогів: Які області пасуть задніх

Очільник МОН Сергій Шкарлет повідомив, що в Україні одну дозу вакцини від коронавірусу отримали майже 84% освітніх працівників

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні від COVID вакциновано майже 84…
Фото: Рixabay

Лідерами за кількістю вакцинованих освітян є Миколаївська область, де одну дозу отримали понад 98% педагогів.

Такою є ситуація станом на сьогодні, 11 жовтня, повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram-канал Шкарлета.

Зазначається, що наступними йдуть Харківська, Луганська та Донецька області, де від коронавірусу щепилися 91%, 90% та 89,6% вчителів відповідно.

Уточнюється, що до відмітки у 80% вакцинованих освітян досі не досягли у шести областях України, а саме:

  • Херсонській – 73% вакцинованих освітян;

  • Рівненській – 74,3%;

  • Волинській – 76%;

  • Івано-Франківській – 77,8%;

  • Одеській – 78,3%;

  • Львівській – 79%.

"Стосовно дистанційної форми навчання. Станом на 1 жовтня через відсутність достатньої кількості вакцинованих працівників майже 15% українських шкіл працювали в онлайн режимі. Сьогодні таких лишилося 7%. Й більшість з них перебувають буквально на порозі відновлення очного навчального процесу", – йдеться у повідомленні.

За словами Шкарлета, на канікулах станом на 11 жовтня перебувають 24 школи.

"Висловлюю свою повагу та вдячність великому освітянському колективу країни, який попри всі складнощі демонструє надзвичайну відповідальність та згуртованість. Маємо надію, що темпи вакцинації не будуть знижуватися, і невдовзі не залишиться жодного навчального закладу, який би не міг продовжувати навчання дітей у звичному режимі", – резюмував очільник МОН.

Очільник МОН Сергій Шкарлет повідомив, що в Україні одну дозу вакцини від коронавірусу отримали майже 84% освітніх працівниківВакцинація освітян в україні станом на 11 жовтня 2021 року

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров'я офіційно затвердило перелік професій в Україні, працівники яких мають обов'язково вакцинуватися від коронавірусу. 

Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький повідомив про можливе збільшення переліку професій, для яких вакцинація від коронавірусу є обов'язковою. 

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme