В Україні виділять 10 млн грн на будівництво п'яти індустріальних парків

В Україні цього року виділять 10 млн грн на будівництво п'яти індустріальних парків у Житомирській, Тернопільській та Рівненській областях

Журналіст стрічки новин

Йдеться про фінансування проекту регіонального розвитку "Мережа індустріальних парків "Західний індустріальний кластер". Загальний бюджет становить 12 млн грн.

Про це "Укрінформу" повідомили у Міністерстві розвитку громад та територій України у відповідь на інформаційний запит, передає Depo.ua.

"Загальний бюджет проекту складає 12 млн грн, в тому числі за рахунок коштів державного бюджету – 10,2 млн грн (решта кошти з місцевих бюджетів, – ред). Проектом передбачено: реєстрацію 5 нових індустріальних парків", – зазначається у документі.

Проект має бути реалізований до 2023 року. Очікується, що це призведе до:

  • зменшення диспропорцій між кількістю залучених капітальних інвестицій у Житомирській, Тернопільській та Рівненській областях в порівнянні з іншими областями;

  • збільшення кількості робочих місць у цих областях;

  • розробки промоційної кампанії для майбутніх індустріальних парків.

За даними міністерства, після затвердження порядку та умов використання зазначених коштів буде визначено проекти, які фінансуватимуться коштом відповідної субвенції у 2022 році.

Під час засідання уряду стало відомо, що у найближчі три роки держава допоможе облаштувати інфраструктуру для 25 індустріальних парків.

Кабмін на засіданні 19 січня затвердив порядок включення індустріального парку до реєстру, а також порядок його ведення. Це підзаконні акти, які дадуть змогу вже цього року почати ефективно використовувати інструмент індустріальних парків для розвитку наявних і створення нових компаній. 

Урядові експерти прогнозують, що завдяки розвитку індустріальних парків Україна може отримати від 2,5 млрд доларів додаткових інвестицій у найближчі роки.

Нагадаємо, раніше уряд визначив уповноважену установу для інвестиційного супроводу проектів. Цим займатиметься компанія UkraineInvest. Вона допомагатиме інвесторам в Україні від старту проекту й протягом всього часу його реалізації.

Довідка: Індустріальні парки – це частина міста, яка виділена під промислове використання, а не для побутових або комерційних потреб. Промислові парки можуть містити заводи, порти, склади, логістичні центри чи фабрики.

Створення індустріальних парків визначено стратегічно важливим завданням у 2021 році в рамках Програми президента "Велике будівництво". У 2021 уряд інвестує в розбудову інфраструктури чотирьох індустріальних парків майже 80 мільйонів гривень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme