З 1 січня податки в Україні потрібно буде платити за новими реквізитами

Вже відзавтра в Україні змінюються реквізити бюджетних рахунків для зарахування податків до державного та місцевих кошторисів

Журналіст стрічки новин
З 1 січня податки в Україні потрібно буд…
Фото: Depo.ua

Кошти, сплачені на бюджетні рахунки, які діяли до 1 січня 2022 року, не будуть зараховуватися Казначейством до бюджету та повертатимуться платникам податків для уточнення реквізитів.

Актуальні реквізити для сплати податків до бюджету у 2022 році можна переглянути на сторінках територіальних органів Державної податкової служби, пише Depo.ua.

Деякі податки в Україні для фізосіб-підприємців залежать від розміру мінімальної зарплати. Оскільки з 1 січня 2022 року вона буде 6,5 тисяч гривень, то ставка нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ), яка становить 22%, зміниться. Тому ЄСВ для фізосіб-підприємців з 1 січня зросте до 1 430 гривень (6 500*22%).

Крім того, з 1 січня 2022 року касові апарати для фізичних осіб-підприємців будуть потрібні всім підприємцям другої, третьої й четвертої груп спрощеної системи оподаткування для проведення будь-яких розрахункових операцій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні можуть ввести спецподаток на газовані напої. Це хочуть зробити для того, аби знизити рівень захворюваності на діабет та інші недуги в країні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme