В Україні з 2022 року зростуть ціни на газ: Скільки платитимемо

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг затвердила нові тарифи на розподіл газу. Вони почнуть діяти вже з 1 січня 2022 року

Журналіст відділу новин
В Україні з 2022 року зростуть ціни на г…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Нові тарифи на розподіл газу були ухвалені для 40 операторів газорозподільних систем.

Як пише Depo.ua із посиланням на прес-службу регулятора, газорозподільні компанії дещо підвищать тарифи. Однак у відомстві запевняють, що після перегляду тарифи залишаться фактично на нинішньому рівні.

В НКРЕКП пояснили коригування тарифів інфляцією. 

"Однак вийшло навіть менше, і переважно завдяки тому, що газ на виробничо-технологічні втрати, як ми й домовлялися, враховано на рівні 7,42 грн за кубометр. Тому практично це не збільшення, а коригування тарифів відбувається", – заявили в регуляторі.

Найвищі тарифи в розмірі 1,99 грн за куб. м затвердили для споживачів "Гадячгаз", "Закарпатгаз", "Лубнигаз", "Миколаївгаз", "Тисменицягаз", "Харківгаз" та "Чернівцігаз". У порівнянні з нинішніми тарифами підвищення становить від 10 до 15%.

Найнижчі ціни були встановлені для "Київгаз" – 0,32 грн за куб. м, "Харківміськгаз" – 0,43 грн за куб. м, "Кременчукгаз" – 0,46 грн за куб. м, "Криворіжгаз" – 0,53 грн за куб. м та "Черкасигаз" – 0,57 грн за куб. м. В цьому випадку підвищення становить від 4 до 16%.

Нагадаємо, раніше стало відомо, коли в Україні знизяться ціни на газ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme