В Україні запрацювало Бюро економічної безпеки

Кабмін запустив у роботу Бюро економічної безпеки

Журналіст стрічки новин
В Україні запрацювало Бюро економічної б…
Фото: Рixabay

Уряд оприлюднив розпорядження, згідно з яким Бюро економічної безпеки почало свою діяльність.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Урядовий портал".

"Погодитися з пропозицією Бюро економічної безпеки про початок його діяльності та можливість виконання зазначеним Бюро функцій та завдань щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави", – йдеться у документі.

На сайті БЕБ зауважили, що цим розпорядженням було дано старт офіційному початку діяльності Бюро.

Наразі центральний апарат БЕБ сформовано лише на 30% від граничної кадрової чисельності. Це дає можливість поки що запустити тільки аналітичну та правоохоронну функції.

"Попри рішення про офіційний запуск роботи Бюро, органу поки не виділено спеціально обладнані приміщення та будівлі, що може призвести до затягування передачі наявних кримінальних проваджень до БЕБ від правоохоронців, які втрачають функції розслідування економічних правопорушень", – додали у Бюро.

Нагадаємо, у січні 2021 року Верховна Рада створила Бюро економічної безпеки (БЕБ). Воно має стати єдиним органом, який розслідуватиме злочини, що пов'язані з економікою.

20 серпня Кабінет міністрів призначив головою Бюро економічної безпеки керівника Державної фіскальної служби Вадима Мельника.

22 вересня Верховна Рада відтермінувала початок роботи Бюро економічної безпеки до 25 листопада. А вже 17 листопада у Раді затвердили повноваження БЕБ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme