В Україні запускають масштабну модернізацію пунктів пропуску на кордоні

Цього року в Україні має розпочатися модернізація міжнародних автомобільних пунктів пропуску, що вирішить проблему черг на кордоні

Журналіст стрічки новин

Сьогодні під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулася нарада з питань модернізації міжнародних автомобільних пунктів пропуску через державний кордон.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Урядовий портал".

"Цього року в межах програми президента "Велике будівництво" має розпочатися перетворення міжнародних автомобільних пунктів пропуску на сучасні об’єкти з комфортними зонами очікування. Проходження кордону повинне стати максимально швидким і зручним для громадян та бізнесу, адже це – обличчя нашої держави", — заявив Шмигаль.

Він доручив Міністерству інфраструктури спільно з Міністерством фінансів та Міністерством юстиції напрацювати ефективні механізми, які дозволять цього року реалізувати масштабний проект з модернізації міжнародних автомобільних пунктів пропуску на державному кордоні.

Зазначимо, що черги на кордоні – болюче питання, яке Україна намагається розв'язати вже не один рік. Причин ситуації, що склалася, декілька. По-перше, це недостатня пропускна спроможність європейського кордону України. Кожен пункт пропуску має свій закладений проектом максимум автівок, які можуть проїхати через нього за добу. Друга причина — нерегулярний характер руху. Аномальні черги можуть формуватися через сезонні фактори (у певні дні тижня, місяця або пору року) чи через зміну умов проїзду. 

Нагадаємо, з 15 грудня в Україні стартував експериментальний проект електронної черги на кордоні, що дозволить водіям заздалегідь бронювати час проходження пункту пропуску. Це повинно зменшити витрати для бізнесу, оскільки вантажівки не будуть простоювати багато часу на кордоні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme