В Україну прибуло друге із семи суден з американським вугіллям

В Україну прибуло друге судно класу "Панамакс" з американським вугіллям для ТЕС

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
В Україну прибуло друге із семи суден з…
Фото: Прес-служба ДТЕК

Його було поставлено в межах домовленостей компанії ДТЕК з міжнародними постачальниками про імпорт в Україну сімох суднових партій з вугіллям зі США та Колумбії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ДТЕК.

Зазначається, що загальний обсяг другої поставки складає 66 тис. т.

"Сьогодні судно прийнято на 20-й причал порту ТІС", – уточнили у прес-службі.

Генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв наголосив, що, не зважаючи на вкрай складні умови з доступністю та рекордними цінами на енергоносії на світових ринках, сьогодні Україна зустріла вже друге судно з вугіллям зі США.

"Найближчими днями воно поповнить запаси наших ТЕС і дозволить забезпечити стабільність української енергосистеми у пікові періоди. Ми мобілізували увесь наявний ресурс для того, щоб у цих надскладних умовах забезпечити стабільність енергосистеми, світло та тепло у домівках українців, особливо в опалювальний сезон", – уточнив він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, звідки Україна візьме вугілля, щоб пережити зиму. Йдеться про 10 законтрактованих човнів із "чорним золотом", які мають забезпечити роботу теплоелектростанцій на зимовий період.

Повідомлялося також, що "Центренерго" возитиме вугілля морем, аби Росія не могла блокувати поставки.

 

Довідка: Напередодні 60,5 тис. т палива із першого судна класу "Панамакс", привезеного ДТЕК для потреб державної генерації "Центренерго", були відвантажені в рухомі склади (вагони) та направлені на адресу Вуглегірської, Зміївської та Трипільської ТЕС.

Це дозволить їм частково стабілізувати ситуацію із нестачею вугілля та, за потреби, виробляти більше електроенергії в піки її споживання.

Вугілля із другого судна призначене для потреб ТЕС ДТЕК Енерго.

Очікується, що в грудні в Україну прибудуть ще три суднові партії із вугіллям, зафрахтованим ДТЕК для потреб власної генерації. Сумарний обсяг домовлених на листопад-січень поставок складає майже 470 тис. т.

На сьогодні загальний обсяг вже законтрактованого компанією газового вугілля із Польщі, США та Казахстану склав понад 0,9 млн т. Крім того, ДТЕК продовжує перемовини про додаткові обсяги палива.

Читайте також: Серпом по енергонезалежності: Чому Україна потребує вугілля, має вугілля, але закриває шахти

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme