Вакцинація не зупинить: Названо умову, за якої школи закриють на карантин попри щеплення вчителів

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, за яких умов школи можуть піти на карантин, навіть якщо потрібна кількість вчителів будуть вакцинованими

Журналіст стрічки новин
Вакцинація не зупинить: Названо умову, з…
Фото: Facebook Віктора Ляшка

За його словами, запровадження карантину в школах залежить від деяких умов, і однієї вакцинації персоналу для цього недостатньо.

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова на ICTV", пише Depo.ua.

Так, Ляшко додав, що увесь клас піде на карантин, якщо в ньому захворіла дитина. Також карантину не уникнути в школах і в тих випадках, якщо половина класів пішла на самоізоляцію.

"Якщо є інфікована дитина – клас іде на самоізоляцію. Якщо понад 50% класів також пішли на самоізоляцію – то школа йде на самоізоляцію. Навіть, якщо будуть вакциновані педагоги. Таким чином ми стримаємо поширення вірусу, не зупиняючи в країні освітній процес", – сказав Ляшко.

Міністр наголосив, що нині вже в Україні з понад 14 тисяч шкіл, 60 навчальних закладів вже на самоізоляції.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Сумщині вчительку хотіли звільнити за відмову від вакцинації. Директор однієї зі шкіл доручив всім вчителям щепитись від коронавірусу. Одна жінка відмовилась виконувати наказ.

Відомо, що з 20 вересня в Україні діють нові правила карантину. Вони стосуються роботи кафе, барів, кінотеатрів, готелів, навчальних закладів та руху громадського транспорту. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme