Вчені розповіли, чи можуть COVID-вакцини викликати безпліддя та проблеми з ерекцією

Вчені встановили, що вакцини проти коронавірусу не викликають у жінок безпліддя, а у чоловіків – проблеми з ерекцією

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Вчені розповіли, чи можуть COVID-вакцини…
Фото: Pixabay

Відомо, що мережею часто поширюються міфи про загрози для здоров'я після вакцинації. Буцімто щеплення може призводити до безпліддя або проблем з ерекцією. У зв'язку з цим науковці вимушені постійно спростовувати такі міфи та доводити, що вакцина – безпечна.

Зокрема у міфі про жіноче безпліддя зазначалось, що через щеплення антитіла будуть атакувати білки, які формують плаценту. Вчені спростували цей фейк, вказавши, що у такому випадку до безпліддя також призводило саме захворювання на COVID-19, пише DW, передає Depo.ua.

Наступним міфом виступили проблеми з ерекцією та безпліддя у чоловіків після вакцинації. Втім, дослідження, проведене у США, встановило, що негативного впливу на репродуктивну функцію у чоловіків вакцина не має.

У процесі проведення обох досліджень вчені виявили важливий факт – безпліддя у чоловіків може виникнути на тлі саме захворювання на коронавірус. Урологи виявили вірус у тканині яєчок загиблих від хвороби чоловіків. Це свідчить, що вірус може впливати на формування сперми та призводити до еректильної дисфункції.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна отримала ще півмільйона доз вакцин AstraZeneca.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme