UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вчені розповіли, чи можна пити алкоголь при грипі та коронавірусі

Науковці, провівши низку досліджень, з'ясували, який вплив має алкоголь на лікування таких інфекційних захворювань як коронавірус, грип та ГРВІ

Журналіст стрічки новин
Вчені розповіли, чи можна пити алкоголь…
Фото: Рixabay

Вони дійшли висновку, що спиртне ускладнює лікування та може погіршити ситуацію. Також вчені з'ясували, що у тих, хто часто зловживає алкоголем, вище ризик заразитися та частіше COVID-19 протікає у важкій формі.

Вчені наголосили, що під час інфекційного захворювання організм людини піддається інтоксикації, а через вживання алкоголю рівень інтоксикації підвищується й організму потрібні додаткові ресурси для виведення ацетальдегіду. В результаті спиртне пригнічує вроджену та адаптивну імунні системи, пише Depo.ua із посиланням на журнал Nutrients.

Крім того, за словами науковців, алкоголь викликає тахікардію та підвищення артеріального тиску, що й так відбувається при температурі. Також спиртне при коронавірусі та пневмонії призводить до потрапляння інфікованого слизу з носогорла в легені.

Нагадаємо, раніше вчені з'ясували, коли людина з коронавірусом є найбільш заразною для інших.

Також науковці повідомляли, що вакциновані вдвічі рідше хворіють на затяжний коронавірус. Вчені також виявили, що деякі люди більш схильні до ризику захворіти на COVID-19 попри вакцинацію, ніж інші. Це люди похилого віку та люди, які живуть у малозабезпечених районах. Особливо це стосувалося осіб, які зробили лише одне щеплення проти коронавірусу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme