Вакциновані вдвічі рідше хворіють на затяжний коронавірус, – вчені

Вчені з Королівського коледжу Лондона виявили, що вакцинація знижує вдвічі ймовірність перенесення затяжного коронавірусу

Журналіст стрічки новин
Вакциновані вдвічі рідше хворіють на зат…
Фото: Рixabay

Для свого дослідження наукові проаналізували з грудня 2020 року по липень 2021 дані понад 1,2 млн осіб, які щепились один раз, та 917 504 повністю вакцинованих людей.

Виявилось, що після повного курсу щеплення тільки 0,2% або 2 370 людей заявили про інфікування коронавірусом, повідомляє Depo.ua з посиланням на BBC

Крім того, з 592 повністю вакцинованих людей, які підхопили коронавірус, тільки 31 особа або 5% мали симптоми "тривалого COVID-19" впродовж 28 днів або більше після здачі позитивного тесту.

Водночас серед невакцинованих людей цей показник становив близько 11%.

Вчені також виявили, що деякі люди більш схильні до ризику захворіти на COVID-19 попри вакцинацію, ніж інші. Це люди похилого віку та люди, які живуть у малозабезпечених районах. Особливо це стосувалося осіб, які зробили лише одне щеплення проти коронавірусу.

Нагадаємо, дещо раніше американські вчені виявили, що у невакцинованих ризик потрапити до лікарні з COVID-19 у 29 разів вищий, ніж у щеплених. Також у вакцинованих в п'ять разів менша ймовірність заразитися коронавірусом, ніж у нещеплених.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme