Стало відомо, коли людина з коронавірусом є найбільш заразною для інших

Хворі на коронавірус є найбільш небезпечними для оточуючих у період від двох до трьох днів після появи симптомів

Журналіст стрічки новин
Стало відомо, коли людина з коронавірусо…
Фото: Рixabay

Люди з безсимптомним перебігом радше за все заражаються від таких же безсимптомних хворих. Водночас ті, хто не має симптомів, мають нижчу ймовірність заразити інших, ніж хворі з легким чи середнім ступенем захворювання.

До таких висновків вчені дійшли в нещодавньому дослідженні, яке аналізувало перебіг хвороби серед населення провінції Чжецзян у Китаї з січня по серпень 2020 року, пише Depo.ua із посиланням на Medical News Today.

Науковці, залучивши 730 людей хворих на коронавірус, провели експеримент. Вони відстежили 8852 людини, які контактували з цими хворими, і регулярно брали в них зразки для тестування. Стеження відбувалося впродовж щонайменше 90 днів після контакту, щоб переконатись, чи не з’явились симптоми пізніше.

Зрештою, дослідники обрахували ймовірність зараження, залежно від тих, у кого діагностували COVID-19 після контакту з хворими та дня, коли вони мали контакт з кимось із 730 початкових хворих.

Результати показали, що найбільша ймовірність заразитись від хворого – в проміжку між двома днями до та трьома днями після появи симптомів. Найвищий ризик – у день появи симптомів.

Нагадаємо, раніше вчені розповіли, у кого найбільший ризик захворіти на COVID-19. За словами науковців, 25% випадків заражень в окрузі, які були зафіксовані в період з 1 травня по 25 липня, припали на щеплених людей. Також 71% заражених не проходили вакцинацію, а 3% – ще не закінчили курс.

Вчені також переконані, що люди, які не мають щеплення від коронавірусу, у 29 разів більше ризикують потрапити до лікарні з COVID-19, аніж вакциновані.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme