Вчені розповіли, чому неможливо зараз досягти колективного COVID-імунітету

Науковці вважають, що нині досягти колективного імунітету до коронавірусу неможливо

Журналіст стрічки новин
Вчені розповіли, чому неможливо зараз до…
Фото: ЕРА

На їхню думку, цьому заважає COVID-штам "Дельта", який заражає вакцинованих людей. І хоча вакцини є ефективні для запобігання зараженням коронавірусом, вони не захищають людину повністю.

Як пише Depo.ua з посиланням на The Guardian, таку заяву зробив професор, керівник дослідницької групи з вакцин на кафедрі педіатрії в Оксфордському університеті Ендрю Поллард і назвав колективний імунітет "міфічним".

"Варіант "Дельта", як і раніше, буде інфікувати людей, які були вакциновані. І це справді означає, що кожен, хто ще не вакцинувався, будь-якої миті може підхопити вірус. І у нас немає нічого, що зупинило б цю передачу", – наголосив він.

Також, за його словами, кампанію COVID-вакцинації не доречно будувати навколо ідеї досягнення колективного імунітету. Адже, додав він, концепція колективного імунітету ґрунтується на тому, що переважна більшість населення набуває імунітет: або шляхом вакцинації, або в результаті попередньої інфекції. А це, своєю чергою, забезпечує непрямий захист від інфекційного захворювання для нещеплених і тих, хто ніколи раніше не був інфікований.

Нагадаємо, раніше вчені повідомляли, що імунізовані люди мають удвічі менше шансів захворіти на коронавірус. Так, ризик зараження після вакцинації знижується на 50-60%. Після контакту з хворим на коронавірус у вакцинованих ризик захворіти становить 3,84%, тоді як у невакцинованих – 7,23%.

Також стало відомо, що в Україні можуть запровадити повторну вакцинацію від коронавірусу для осіб, які вже пройшли імунізацію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme