Велика Британія пообіцяла підтримувати Україну в умовах агресії з боку Росії

Велика Британія пообіцяла надавати всебічну допомогу Україні в умовах агресії з боку Росії на Донбасі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Велика Британія пообіцяла підтримувати У…
Фото: Міноборони

На підтримці наголосив державний секретар з питань оборони Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Бен Воллес під час зустрічі з міністром оборони України Олексієм Резніковим.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міноборони.

Зокрема, сторони обговорили питання розвитку безпекової ситуації в ОРДЛО, а також на кордоні України та Росії. Окремо було обговорено співробітництво нашої держави з НАТО та у двосторонньому форматі з Британією.

"Глави делегацій особливу увагу приділили розгляду питання подальшого використання російським воєнно-політичним керівництвом гібридних методів ведення війни як проти України, так і країн-членів ЄС та НАТО, а також продовження мілітаризації Азово-Чорноморського регіону та перешкоджання з боку країни-окупанта – РФ вільному судноплавству", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Україна та Британія – є партнерами у сфері оборони та безпеки, які мають спільне бачення щодо протидії Росії.

"На завершення зустрічі Бен Воллес наголосив, що Велика Британія продовжить надавати всебічну підтримку Україні у сфері розвитку демократії, проведенні реформ та розвитку спроможностей Збройних Сил, а також реалізації євроатлантичної інтеграції України", – додали у Міноборони.

Раніше найвищий військовий посадовець Великої Британії, генерал – сер Нік Картер попередив, що зараз існує найбільший ризик початку війни між Заходом та Російською Федерацією, ніж будь-коли з часу закінчення холодної війни.

Нагадаємо, 31 жовтня американське видання Politico оприлюднило супутникові фотографії, які підтверджують те, що Росія знову зосереджує війська та військову техніку на кордоні з Україною. У Міноборони підтвердили скупчення 90 тисяч російських військових на кордоні. При цьому в Кремлі назвали "фейком" інформацію про пересування військ на кордоні з Україною.

Водночас, за інформацією української розвідки, нині ситуація на Донбасі під контролем. Хоча загострення потрібно чекати вже цієї зими.

12 листопада міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Росія "шукає можливості просунутися далі" на територію України. 

13 листопада заступник голови Офісу президента Роман Машовець поінформував, що Збройні сили Росії постійно утримують потужне наступальне угруповання поблизу кордонів України.

Читайте також: Двадцять нових військових частин: Навіщо Росія брязкає зброєю на кордоні з ЄС

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme