"Велика сімка" погрожує Путіну швидкими і масштабними санкціями за атаку України

Країни "Великої сімки" негайно вдарять по Росії фінансовими санкціями у разі її нападу на Україну

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
"Велика сімка" погрожує Путіну швидкими…
Фото: Facebook Бориса Джонсона

"Велика сімка" запровадить нові санкції проти Росії, які матимуть негайні наслідки для її економіки.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на спільну заяву міністрів країн "Великої сімки".

"Нашим безпосереднім пріоритетом є підтримка зусиль щодо деескалації ситуації. Проте ми знову заявляємо, що, зокрема, будь-яка подальша військова агресія Росії проти України буде зустрічатися швидкою, скоординованою та потужною відповіддю. Ми готові колективно ввести економічні та фінансові санкції, які матимуть масштабні та негайні наслідки для російської економіки", – йдеться в заяві.

У "Великій сімці" додали, що будуть продовжувати дуже уважно стежити за ситуацією та готові діяти "чітко, скоординовано та в найкоротші терміни з подальшою економічною та фінансовою підтримкою для України".

Міністри G7 наголосили, що разом з МВФ та іншими міжнародними фінансовими установами надають значну фінансову підтримку Україні, що з 2014 року сягнула $48 млрд.

Нагадаємо, у грудні "Велика сімка" зробила серйозне попередження Росії через Україну. Країни "Великої сімки" на зустрічі в англійському Ліверпулі заявили, що Кремль чекають серйозні наслідки, якщо Росія вирішить напасти на Україну. Анналена Бербок, нагадавши, що Німеччина з 1 січня головуватиме у "Великій сімці", заявила, що не бачить підстав для повернення до цієї організації Росії.

13 лютого президент України Володимир Зеленський й голова Європейської ради Шарль Мішель обговорили санкції проти Росії.

А 9 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив думку, що санкції проти Російської Федерації варто запроваджувати вже зараз. Зокрема, за порушення Мінських угод.

Читайте також: Санкції проти ближнього кола Путіна: Як Захід вирішує долю Росії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme