Венедіктова натякнула, що проти бізнесів Ахметова відкрили більше 200 кримінальних справ

Очільниця ОГП Ірина Венедіктова розповіла про відкриті проти структур "власника телеканалів, шахт і енергопідприємств" кримінальні справи

Журналіст відділу новин
Венедіктова натякнула, що проти бізнесів…
Фото: Вікіпедія

Генпрокурорка заявила, що після інформації про державний переворот ОГП зайнявся кримінальними справами проти одного із фігурантів цієї історії.

Про кого саме йдеться, Венедіктова прямо не заявила, передає Depo.ua із посиланням на Facebook-сторінку очільниці ОГП. Але заява щодо " власника кількох відомих телеканалів, вугільних підприємств, підприємств у сфері енергетики" прозоро натякає саме на Ріната Ахметова.

Ірина Венедіктова зазначила, що нікого не називає "заколотником, олігархом чи правопорушником, але"разом з тим має право "в такий гострий для країни момент активізувати розслідування цілої низки кримінальних проваджень для того, щоб переконатися у доцільності прийнятих рішень прокурорами різних рівнів відносно суб’єктів господарювання і окремих осіб із орбіти" вищезгаданого неназваного олігарха.

За її словами, кримінальних справ проти структур цього бізнесмена відкрили більше 200. " Ці 200 справ – результат лише поверхневої оцінки, переконана, що їх більше. Ми маємо на увазі майже всі великі підприємства в сфері вугільної промисловості та енергетики із орбіти цієї впливової людини. Орієнтовні суми завданих державі збитків обчислюються мільярдами гривень", – розповіла Венедіктова.

Нагадаємо, 26 листопада під час прес-марафону президент Володимир Зеленський заявив, що в українських спецслужб є інформація про переговори представників України і Росії про можливу участь Ріната Ахметова в державному перевороті, який начебто планують реалізувати 1-2 грудня. Для цієї ціли виділили, за його словами, 1 млрд дол.

Кореспондент видання BuzzFeed Крістофер Міллер розкрив подробиці державного перевороту, про який заявив Зеленський.

Невдовзі Ахметов спростував інформацію щодо ймовірного втягування його до організації державного перевороту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme