Венедіктова пояснила, чому Медведчука не затримали

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова пояснила, чому голову "ОПЗЖ" Віктора Медведчука не затримали за новою справою про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Венедіктова пояснила, чому Медведчука не…
Фото: Facebook Ірини Венедіктової

Йдеться про підозру, яку оголосили Медведчуку у справі про контрабанду вугілля з окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Втім, ця ситуація не передбачає затримання. Про це Венедіктова сказала під час ефіру на телеканалі "Україна 24", інформує Depo.ua.

За її словами, затримання не передбачено Кримінально-процесуальним кодексом. Окрім цього вона додала, що Медведчук отримав підозру не особисто, а поштою

"Правила абсолютно однакові для всіх. І так прописаний Кримінально-процесуальний кодекс. Є 208 стаття, коли можна затримувати. У цьому випадку у нас не було підстав для затримання особи. Не передбачене негайне затримання", – пояснила Венедіктова.

Нагадаємо, сьогодні, 8 жовтня, голові політради ОПЗЖ Віктору Медведчуку оголосили підозру у новій кримінальній справі.

Медведчука звинувачують у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Конкретно відомому проросійському політику закидають те, що він після окупації Росією частини Донбасу із шахтами, які там знаходяться, зірвав закупівлю вугілля для України із Південноафриканської Республіки.

СБУ, заявивши про підозру Медедчуку, заявила, що у цій справі також брали участь "вищі посадові особи України", не назвавши їхні прізвища.

Крім того, в участі у цій оборудці звинуватили і представників Національного банку України.

Події, про які йдеться у кримінальній справі, сталися тоді, коли президентом України був Петро Порошенко, а Національний банк очолювала Валерія Гонтарева.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme