"Венеційка" підтримала рішення КСУ про відстрочення присяги суддів, призначених Зеленським

Венеційська комісія підтримала рішення Конституційного Суду України стосовно складення присяги двох нових суддів, призначених президентом Володимиром Зеленським за своєю квотою

Журналіст стрічки новин

Як відомо, 30 листопада було ухвалено постанову, згідно з якою новопризначенні судді КСУ можуть скласти присягу після припинення повноважень або звільнення з посади їхніх попередників на підставах, визначених у ст. 1491 Конституції України.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на синопсис від 13 грудня 2021 року щодо підсумків 129-го пленарного засідання Венеційської Комісії, яке відбулося 10-11 грудня

Таким чином "Венеційка" підтримала відстрочення присяги двох суддів Зеленського. Це виглядає як сумніви у березневих указах президента щодо звільнення суддів Олександра Тупицького та Олександра Касмініна.

Нагадаємо, що 14 липня цього року Верховний Суд визнав незаконним указ Зеленського про скасування ним указу про призначення Тупицького суддею КСУ. Наразі справа перебуває на апеляційному розгляді у Великій палаті Верховного Суду.

2 листопада Касаційний суд зупинив провадження у справі про відсторонення Олександра Тупицького з посади судді Конституційного Суду України.

Згодом в Офісі Зеленського рішення КСУ назвали проявом "кругової поруки у судовій системі".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme