Верховний Суд мемом заявив про тиск з боку РНБО

Верховний Суд відреагував на слова секретаря РНБО Олексія Данілова, який раніше заявив, що українська судова влада може бути "загрозою для України"

Редактор стрічки новин
Верховний Суд мемом заявив про тиск з бо…
Фото: Верховний Суд України

У Верховному Суді звинуватили РНБО у тиску на судову владу в Україні.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на офіційній сторінці ВСУ у Facebook, передає Depo.ua.

В установі наголосили, що посадові особи, які публічно критикують судову владу, свідомо підривають основи державності, порушують принцип розподілу державної влади.

"Верховний Суд незмінно захищає верховенство права, демократію та права людини. Верховний Суд вчергове нагадує, що будь-який орган державної влади або посадова особа, які публічно та безпідставно критикують судову владу, свідомо підривають основи державності, порушують принцип розподілу державної влади та нівелюють щоденні зусилля тисяч суддів у відновленні порушених прав і свобод людини та громадянина", - йдеться у заяві.

До допису прес-служба ВСУ прикріпила свій варіант популярного мему "Чого ми хочемо", у якому звинуватила РНБО у порушення суддівської незалежності.

Верховний Суд заявив про тиск РНБО - допис у ФБ

Зазначимо, секретар РНБО Олексій Данілов у інтерв'ю "РБК-Україна", яке вийшло 25 жовтня, заявив, що "судова корпорація" може бути для України не менш небезпечною, ніж олігархи.

"Так, судова корпорація зі своїми правилами і взаємовідносинами не менш небезпечна для нашої країни, ніж олігархи. Вони будь-яке питання можуть відкласти, перенести, підняти, прискорити, уповільнити. І вони до цього ставляться філософськи, вони так бачать. І друге питання – у нас абсолютно відсутній аналіз прийняття судових рішень. Тому що в одному і тому ж рішенні, але в різній інтерпретації ви побачите умовно від +100 до -100, хоча вони будуть абсолютно дзеркальні. Це велика проблема", – сказав голова РНБО.

Нагадаємо, раніше секретар Ради Національної безпеки й оборони Олексій Данілов висловив позицію, що Україна повинна перейти на жорстку президентську республіку, при якій президент очолюватиме виконавчу владу. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme