Ветерану АТО Майману, на якого нардеп Кива сам напав у ресторані, вручили обвинувальний акт

Ветерану АТО Михайлу Майману, який побився з народним депутатом від "Опозиційної платформи – За життя" Іллею Кивою у січні 2020 року, вручили обвинувальний акт

Журналіст стрічки новин
Ветерану АТО Майману, на якого нардеп Ки…
Скріншот

Відомо, що бійка між Кивою та АТОвцем сталася у ресторані столиці. На відео, яке розійшлося у мережі, видно, що конфлікт затіяв нардеп, який підійшов до ветерана і після короткого обміну репліками вдарив його головою. Однак Майман вдарив його у відповідь, через що Кива відлетів назад. Далі в конфлікт втрутилися люди, які були присутні у ресторані, і депутат сів на своє місце за столиком.

Відео бійки:

Обвинувальний акт Майману, де вказано, що Кива – потерпілий, вручили 19 жовтня, про це ветеран повідомив у своєму Telegram.

За словами адвоката ветерана Андрія Циганкова, спочатку кваліфікація справи була за ст. 346 ККУ, тобто намагалися доказати, що Майман напав на політичного діяча, однак потім справу перекваліфікували за ст. 125 – населення легких тілесних ушкоджень. 

"Вся країна бачила, що Ілля Кива напав на Маймана, в обвинувачувальному акті – все навпаки. Не було ніякого нападу… Як написано тут: Майман зустрів Киву, який сидів за столом, десь сів та щось надумав, вирішив нанести легкі тілесні ушкодження, підійшов та наніс. Кива після цього викликав поліцію та поскаржився, що Майман наніс йому легкі тілесні ушкодження. І вже півтора року країна фінансує прокурорів, поліціянтів – вони пишуть цю фантастику", – зауважив адвокат.

Захисник Маймана повідомив, що акт на сьогодні вручено не в межах закону. Він не має підтвердження того, що відбулося, а також по-іншому показує дійсність.

"Тобто те, що ви бачили на відео – це "неправда". "Правда" – це оцей обвинувачувальний акт. Тобто ніхто ні на кого не нападав, а Майман, сидячи за столом, зустрів там раніше знайомого Киву, прямо за столом нанести йому легкі тілесні ушкодження, усвідомлюючи свою протиправну діяльність, що і зробив. А те відео, яке ви бачили, мабуть, фантастика, або процесуальна кастрація – це обвинувальний акт", – зауважив він.

Нагадаємо, що у травні 2021 року Майман повідомив, що виїхав закордон. Нібито оточення Киви тиснуло на нього та погрожувало повідомити про підозру в побитті депутата. А ще чоловіки вимагали дати неправдиві свідчення проти мера Києва Віталія Кличка.

Згодом з'явилася інформація, що ветерану АТО в Туреччині зламали хребет – це нібито були люди, яких найняв особисто Кива. Проте, Майман заперечив цю інформацію.

11 жовтня стало відомо, що Майман приїхав до України та потрапив під домашній арешт. Це сталося тоді, коли він звернувся до Голосіївського суду Києва, бо він хотів спростувати інформацію про те, що, нібито перебуває у розшуку. У результаті суд виніс ветеранові АТО постанову про домашній арешт. Майман не має права покидати своє помешкання з 22:00 до 6:00. Також у Маймана забрали закордонний паспорт.

Сам чоловік вважає рішення суду несправедливим та заявив, що буде його оскаржувати. 

Читайте також: Радянська шапка після боротьби з ватою: Як Кива з "карателя хунти" перетворився на члена ОПЗЖ

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme